Jesteś tutaj: Aktualności / Inteligentne specjalizacje. Innowacje. Smart Progress. Gdzie jesteśmy i zmierzamy w warunkach świata VUCA?

Szanowni Państwo, Drodzy Innowatorzy! Z przyjemnością zapraszamy Państwa na konferencję ekspercką organizowaną w ramach projektu Smart Progress realizowanego przez Departament Rozwoju Gospodarczego Urzędu Marszałkowskiego Województwa Pomorskiego. Projekt był ważnym elementem napędzającym animację projektów B+R w ramach Inteligentnych Specjalizacji Pomorza.

Wydarzenie odbędzie się stacjonarnie, dnia 13 czerwca (poniedziałek)

Sala im. Lecha Bądkowskiego (tzw. Sala Okrągła)

Urząd Marszałkowski Województwa Pomorskiego w Gdańsku, ul. Okopowa 21/27

Zaczynamy równo o godz. 9.30 powitaniem przez Pana Marszałka Leszka Bonnę wraz z Panią dr Karoliną Lipińską, Zastępcą Dyrektora Departamentu Rozwoju Gospodarczego UMWP

- Gościem specjalnym konferencji będzie Pani Agnieszka Krasicka z  Dyrekcji Generalnej ds. Polityki Regionalnej i Miejskiej z Komisji Europejskiej.

- Do wspólnej dyskusji nad przyszłością innowacji w Polsce, poprzez wspieranie branż o największym potencjale rozwoju, zaprosiliśmy przedstawicieli z kraju i regionu.

- Poznamy perspektywy w zakresie wdrażania nowych technologii zarówno od strony naukowej jak i tej biznesowej.

- Natomiast o „władzy algorytmów” i „świecie władzy absolutnej” opowie nasz kolejny gość specjalny – dr Maciej Kawecki, prezes Instytutu Lema, ekspert ds. technologii TVN, współprowadzący kanał na YouTube „W głowie się nie mieści”.

Spotykamy się pod hasłem „Inteligentne specjalizacje. Innowacje. Smart Progress. Gdzie jesteśmy i zmierzamy w warunkach świata VUCA?”.

Coś się kończy, a coś zaczyna…

Potraktujmy tę konferencję jako zaproszenie do wysłuchania głosów ekspertów nt. nowych trendów, technologii oraz szans na sfinansowanie kolejnych, innowacyjnych projektów już w ramach nowej perspektywy finansowej. Porozmawiajmy, podyskutujmy i wyciągnijmy wnioski z dotychczasowych aktywności, aby kształtować nowe wyzwania. Bo przyszłość jawi się w barwach Smart Green Progress. Już dzisiaj wspólnie zadbajmy o innowacyjność naszego regionu kreując przyszłość Inteligentnych Specjalizacji Pomorza.

- Szczegółowy program wydarzenia znajdą Państwo w Programie konferencji

- Uczestnictwo w konferencji wymaga wcześniejszej rejestracji.

Zgłoszenie udziału: TUTAJ

Tymczasem DO ZOBACZENIA13 CZERWCA 2022 R.

Źródło: drg.pomorskie.eu